Ако нямаме действащ парламент и правителство, цената ще бъде жестока. Това

...
Ако нямаме действащ парламент и правителство, цената ще бъде жестока. Това
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Ако нямаме действащо правителство - цената ще бъде жестока, в хаоса се раждат чудовища


Ако нямаме действащ парламент и държавно управление, цената ще бъде жестока. Това съобщи президент на България в интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното в предаването " 120 минути " по БТВ.

„ В хаоса се раждат чудовища. Ако се снишим, ще има различен вид ръководство – антиевропейско, даже може да приказваме за прословутата концепция за президентска република, а това ще е краят на демокрацията “, разяснява още Плевнелиев.

Той и Соломон Паси оглавиха контактната група, и която организира диалози с ГЕРБ, ДПС и „ Български напредък ”.

Според Плевнелиев „ Продължаваме промяната ”, „ Демократична България ” и БСП, които са опитвали да слагат в изолация ГЕРБ, са почнали да излизат от сянката на играта на цялостна изолираност с цената на всичко.

Плевнелиев добави, че влизането на България в еврозоната е стратегически приоритет.

Всички институции ще работят по-добре, даже прокуратурата ще работи по-добре, предвижда той.

На въпрос дали е обсъждано отстраняването на главния прокурор като изискване за компромис Плевнелиев съобщи: " Аз виждам конституционно болшинство с ясно декларирани цели за правна промяна. Всичко, за което „ Демократична България ” се борят, могат да го получат ".

„ Ако става въпрос единствено за заместване на един човек с различен, тази промяна ще се дискредитира. Става въпрос, че всемогъщият основен прокурор към този момент няма да е подобен, надзор върху неговата активност, делене на Висшия правосъден съвет – има цялостно единодушие. Ние можем, в случай че има работещо Народно събрание и държавно управление, виждам, че законопроектът за правна промяна може да бъде подготвен за шест месеца и до една година признат “, изясни Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното.

Според него без значение с кой мандат тези неща могат да се случат.

На въпрос дали би връчил третия мандат на „ Демократична България “, Плевнелиев отговори: Държавният глава е задължен да направи по този начин, че да даде третият мандат на тези, които имат максимален късмет.

„ Най-устойчиво би било Демократична България да излезе и да каже, ето тези неща могат да се случат. Време е да излязат от сянката на тежките противодействия. Правната промяна може да се случи “, сподели още Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР